Zpět na přehled fotoalb

Na další společné Lvíčecí Vánoce se nás vypravilo přes čtyřicet! Jeli jsme do Povrl – kousek za Ústí nad Labem. Už ve vlaku cestou z Prahy jsme se ponořili do čtení mimořádného vydání novin, kde se psalo, že Vánoční duch byl spatřen v Děčíně. Jaké štěstí, že budeme hned kousek vedle, tak třeba se nám ho podaří nalézt. Navíc jsme si v novinách mohli vyluštit křížovku i osmisměrku a zkrátit si tak cestu.

Víkend sice nepřinesl sníh, zato jsme si užili spoustu vánočních i nevánočních tradic, aktivit i her. V sobotu hned ráno jsme vlakem popojeli do Děčína, nejdříve na zámek, kde nám ukázali, jak advent v minulosti trávila typická hraběcí rodina, přičemž plno z toho jsme si mohli sami vyzkoušet. Po návštěvě zámku jsme ještě vystoupali na Pastýřskou stěnu, s krásným výhledem na Děčín a do údolí Labe.

Odpoledne jsme se zpět v Povrlech pustili do dalších vánočních tradic: odlévali jsme olovo, krájeli jablko, vyráběli si lodičky ze skořápek a vosku... A po společné večeři jsme si rozdali dárečky – jak anonymní (které měly letos být žluté), tak i další, které chtěl dát někdo přímo někomu dalšímu. Večer nás čekala vánoční divadelní vystoupení, které si na schůzkých v minulých týdnech připravily jednotlivé oddíly. Moc se to povedlo – bylo to zábavné a dobře sehrané, takže si vystoupení vysloužila pořádný potlesk. Na závěr večera jsme si na fotkách připomněli některé akce z minulého roku. A že bylo na co vzpomínat!

Na neděli jsme si ještě nechali hry na hrišti v Povrlech, a pak už jen zabalit, uklidit, naobědvat se a hurá do Prahy!

Zpět na přehled fotoalb