Zpět na přehled fotoalb

O víkendu 16.–18. června jsem se vydali na závěrečný puťáček tohoto školního roku. Toulali jsme se kolem Všetat a Ovčár. Večer jsme přijeli do Košátků, zapadli do nejbližšího lesa směrem na Konětopy, našli vhodné místo, postavili přístřešky proti dešti a uložili se ke spánku.

V sobotu jsme se vydali směrem na Konětopy, za kterými jsme plánovali pauzu na oběd. Oběd jsme si udělali v pěkném lesíku, kde jsme také pod plachtami přečkali polední déšť. Cesta nás dál vedla do Ovčár, kde jsme měli v plánu koupání, večeři a přespání někde v blízkosti pískovny. Když jsme míjeli železniční stanici Ovčáry, nebezpečně se k nám přiblížila srážková fronta a tak jsme její déšť přečkali schovaní v zastávkovém přístřešku. Večer proběhl už podle plánů a přístřešky jsme si postavili v lesíku u pískovny.

V neděli po snídani čekalo konečně koupání a pak cesta do Všetat, která byla přerušena v cukrárně v Nedomicích, kde jsme byli pozváni na zmrzlinu u příležitosti narozenin. Ve Všetatech jsme si udělali obídek, chviličku poleželi a zbylo nám akorát deset minut na polárkáč, než dorazil vláček, který nás odvezl domů. Výprava byla nabitá – a tak někteří cestu vlakem prospali.

Zpět na přehled fotoalb